پیش بینی تولید 25 میلیون تن سبزی و صیفی در سال زراعی جاری/رعایت برنامه کشت،کلید پایداری تولید و جلوگیری از زیان کشاورزان است
1397/03/20

پیش بینی می شود در سال زراعی جاری بیش از 25 میلیون تن سبزی و صیفی در کشور تولید شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت امور زراعت در گفت و گو با خبرنگار ما ضمن بیان مطلب فوق اظهار داشت: بر اساس برآوردی که از نیاز صادراتی، صنایع فرآوری و تازه خوری داشتیم، سطوح زیر کشت محصولات سبزی و صیفی در فصول زمستان، بهار، تابستان و پاییز مشخص و به تفکیک به استان های کشور ابلاغ شده است.

مهندس حسین اصغری، رعایت برنامه های ابلاغی کشت محصولات سبزی و صیفی توسط کشاورزان را کلید موفقیت در امر تولید و جلوگیری از ضرر و زیان در حوزه عرضه و فروش عنوان کرد.

وی افزود: اگر کشاورزان، این سطوح ابلاغی را در استان ها رعایت نکنند، دچار مازاد تولید می شویم و ضرر آن نیز متوجه خود آنها خواهد شد.

اصغری گفت: در سال زراعی جاری در قالب طرح استمرار، برنامه کشت سیب زمینی در سطح 6730 هکتار با پیش بینی تولید 207 هزار تن و برای تولید بهاره در سطح 13 هزار و 700 هکتار با پیش بینی تولید 390 هزار تن اعلام شد.

وی کشت پیاز برای تولید زمستانه در سطح 10 هزار و 600 هکتار با پیش بینی تولید 364 هزار تن و کشت این محصول برای تولید بهاره در سطح 12 هزار و 900 هکتار و با پیش بینی تولید 478 هزار تن را از دیگر برنامه های ابلاغی این دفتر به استان های کشور نام برد.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت امور زراعت اذعان داشت: برای تولید گوجه فرنگی پاییزه و زمستانه نیز برنامه کشت 32 هزار و 290 هکتار با پیش بینی تولید یک میلیون و 300 هزار تن و برای تولید بهاره که اکنون در حال عرضه به بازار است، کشت 29 هزار و 200 هکتار با پیش بینی تولید یک میلیون و 100 هزار تن را به استان های کشور ابلاغ کرده ایم.

وی خاطر نشان کرد که طرح استمرار زمستانه و بهاره در استان های جنوب کشور مانند خوزستان، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمانشاه، هرمزگان، جنوب کرمان، بوشهر و ایلام که شرایط تولید در فصول سرد را دارند اجرا می شود.

اصغری با بیان این که حدود 25 استان کشور در تولید محصولات تابستانه و پاییزه مشارکت دارند، تصریح کرد: برای تولید تابستانه سیب زمینی کشت 20 هزار و 300 هکتار با پیش بینی تولید 814 هزار تن و برای تولید پاییزه کشت 103 هزار و 350 هکتار با پیش بینی تولید 3 میلیون و 590 هزار تن برنامه ریزی شده است.

وی در عین حال سطح ابلاغیه برای تولید تابستانه پیاز در استان ها را 5275 هکتار با پیش بینی تولید 209 هزار تن و برای تولید پاییزه، سطح کشت این محصول را 23 هزار و 440 هکتار با پیش بینی تولید یک میلیون و 120 هزار تن را عنوان کرد.

اصغری افزود: سطح ابلاغیه برای تولید تابستانه و پاییزه گوجه فرنگی، کشت 69 هزار و 145 هکتار در 27 استان کشور با پیش بینی تولید 3 میلیون و 310 هزار تن است.

وی با اذعان به این که با توسعه سیستم های نوین آبیاری به ویژه تیپ، نظارت بر کودهای تولید و توزیع کودهای با کیفیت و استفاده از ارقام متنوع و پر پتانسیل سبزی و صیفی میانگین عملکرد تولید در واحد سطح افزایش یافته است، گفت: به منظور پایداری تولید همزمان با افزایش عملکرد تولید، سطوح زیر کشت کاهش می یابد.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت امور زراعت، میانگین عملکرد تولید سیب زمینی در سال زراعی 91-90 را 29.8 تن در هکتار عنوان کرد و گفت: این عدد در سال زراعی 95-94 حدود 31.4 تن و بر اساس برآورد ما در سال 96-95 به حدود 34 تن در هکتار رسیده است.

وی در مورد افزایش عملکرد پیاز نیز اظهار داشت: میانگین عملکرد تولید پیاز در سال زراعی 91-90، 36 تن در هکتار بوده و این عدد در سال 96-95 به 38.5 تن در هکتار رسیده و در سال 96-95 نیز بر اساس برآورد استان ها این عدد به 42 تن در هکتار افزایش یافته است.

اصغری ارتقای بهره وری آب در تولید محصولات سبزی و صیفی در فضای باز و توسعه ساختارهایی برای بازار این محصولات را از برنامه های این دفتر در سال جاری عنوان کرد.

وی گفت: بسیاری از تنش ها در حوزه سبزی و صیفی به علت نبود مشتری نیست بلکه مربوط به ساختار بازار است و از این رو تشکیل زنجیره تولید از ابتدا تا انتهای کار یعنی عرضه و صادرات از مهمترین پی گیری های ما می باشد.


تعداد مشاهده خبر130 بار
تصاویر مرتبط


مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
شماره تلفن
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal